La patronal Cecot compareix al Parlament de Catalunya per parlar d’horaris comercials

Fotografia de Cristina Escudé al Parlament de Catalunya

La presidenta de la CCI de la patronal i membre del seu comitè executiu, Cristina Escudé va donar recolzament a la proposició de Llei d’horaris comercials davant la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya.

25/06/13

La proposta de llei proposada pels grups parlamentaris de Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya, pretén preservar el model comercial català de la liberalització d’horaris establerta pel govern central.

En aquest sentit, Critina Escudé, presidenta de la Comissió de Comerç Interior de la Cecot (CCI), va comentar que Catalunya té transferides les competències de comerç per tant tenim plena facultat per adoptar el model d’horaris que s’adapti millor al nostre teixit empresarial. “No es tracta de defensar al petit i mitjà comerç sinó al comerç com una activitat empresarial més”- va afegir.

També va contrastar amb dades que la liberalització d’horaris no fomenta la creació d’ocupació sobretot en moments com els d’ara, on l’oferta amb prou feines pot cobrir la demanda, aquesta última molt marcada per la disminució de la capacitat adquisitiva de la població. La majoria de grans establiments comercials ha renunciat a les 90 hores d’obertura aprovades ja que majoritàriament el que satisfà millor als clients i les empreses són entre les 75 i 78 hores.

“Catalunya té una realitat comercial molt diferent a la resta de comunitats autònomes i un sector que s’adapta als canvis però per sobre de tot ha de prevaldre el sentit comú” – va afirmar la presidenta de la CCI de la Cecot.  Per aquesta raó, hi ha excepcions com per exemple l’obertura a zones turístiques i mesures que adopten els comerciants per millorar en competitivitat reforçant plantilles en horaris on hi ha més afluència.  

L’esmentada proposició de llei ha de passar tot el tràmit parlamentari, no obstant gaudeix d’un ampli recolzament per part del sector comercial que dies abans va lliurar un manifest al Parlament defensant el model de comerç urbà català.

 

Documents relacionats