Consideracions a la Trama Urbana Consolidada (TUC)

La patronal Cecot destaca la importància de la delimitació de la trama urbana consolidada (TUC) de la ciutat amb l’objectiu de mantenir un model de ciutat que potenciï la convivència i el comerç de proximitat.

24/09/10

 
Valorem l’esforç del govern de la Generalitat en l’elaboració i la posterior negociació amb les principals organitzacions i patronals del comerç de la nova llei d’Ordenació dels Equipaments Comercials, regulant la instal·lació de l’activitat comercial, amb independència de la seva mida, dins la TUC.
 
De totes formes, considerem que l’Ajuntament, coneixedor dels problemes del comerç local i tenint en compte la facilitat en l’accés i el diàleg que manté habitualment amb els eixos comercials; és qui té la responsabilitat final de fer complir la llei.
 
Apel·lem al govern local a que, en casos com el que ens ocupa, i que determinaran l’estructura comercial de la ciutat, consensuï amb els sectors afectats el futur model de comerç que volem.
 
Creiem que la batalla jurídica encetada té un futur incert amb poques probabilitats de poder resoldre ambigüitats legislatives. La negociació entre ambdues parts pot esdevenir la solució més encertada.